{ "title": "D Vitamini Ampul", "image": "https://www.dvitamini.gen.tr/images/d-vitamini-ampul.jpg", "date": "23.01.2024 04:39:08", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "D Vitamini Ampul: D vitamini eksikliği veya yetersizliğinde, sindirim kanalındaki emilim arızasına bağlı, D vitamini azalmasının önlenmesi ve tedavisi, raşitizm hastalığını iyileştirilme, osteomalazide, kemik erimesinin (Osteoporoz) destek tedavisi için, kullanılır. Ayrıca; kemik erimesine bağlı olarak kırık oluşma tehlikesi bulunan durumlar için tedaviye destek olmak için ve paratiroid bezlerindeki ur sebebiyle aşırı paratiroid hormonu salgılanmasına bağlı hastalığın tedavisi için D vitamini ampulü kullanılır.

D Vitamini Ampul Kullanımı

D Vitamini Ampulü D vitamin yetersiz veya azlığı, yeni doğan ve çocuk raşitizmi tedavisi için, genellikle 3-4 hafta ara verilerek 1 ml (300.000 I. U.) kullanılır.

Sindirim kanalındaki emilim bozukluğu nedeniyle, D vitamini eksikliğinin giderilmesi ve tedavisi için 3-4 hafta ara verilerek 1 ml ya da 1/2 ml'lik 2 doz halinde D Vitamini Ampul kullanılır.

Kemiklerde mineral azalması nedeniyle oluşan osteomalazide, kemik erimesi destek tedavisi için, yine kemik erimesine bağlı olarak kemik kırığı tehlikesi önlenmesinde ve hiperparatiroidizm tedavisi için 6-12 hafta zamanla, haftada bir kere 1 ml D Vitamini Ampul verilir.

Doz ve tedavini süresi tedavi edilecek hastalığın durumuna göre doktor tavsiyesi ile belirlenir.

Ne sıklıkta D vitamini ampulü kullanacağınızı doktor reçete eder.

D vitamini tedavisi için verilecek cevaba göre, doktor daha fazla ya da daha az doz önerebilir. Her zaman doktorun önerdiği biçimde kullanılmalı, önerilen dozu aşılmamalıdır.

D Vitamini Ampulü Kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar

D Vitamini Ampulü, Doktorun tavsiyesine ve hastanın tercihine göre oral veya intramüsküler olarak kullanılır ancak, kalsiyum absorpsiyonu bozuklukluğunda adaleye enjekte edilir.

D Vitamini Ampulü sürekli kullanıldığında, böbreklerin işlevi edilir.

Ağır böbrek yetmezliğinde kalsiyum ile kullanılmamalı.

Eğer D Vitamini Ampulü etkisinin çok kuvvetli ya da zayıf olduğu ile ilgili bir şüphe oluşursa, gerekli olandan fazla D Vitamini Ampulü kullanılırsa doktor ile konuşunuz.

D Vitamini Ampulü alma unutulursa, unuttuğunuzu fark ettiğinizde bu dozu alınız ve sonraki dozu. Ancak unutulan doz üzerinden uzun zaman geçtiyse ve bir sonraki dozun alma zamanı gelmişse, unutulan dozu atlayın. Diğer dozları her zamanki zamanda alınız Unutulan dozu dengelemeye çalışmayınız.

D Vitamini Ampulü ile tedavi bittiğinde, oluşabilecek etkiler yoktur. Doktorunuz tarafından belirtilmedikçe, tedaviyi sonlandırmayın.

D Vitamini Ampulü Kullanımının Olası Yan Etkileri Nelerdir?

İdrarla çıkan kalsiyum oranında yükselme (Hiperkalsiüri), kan hücrelerinde kalsiyumun yüksek çıkması (Hiperkalsemi)

Ruhsal belirtileri, şuur bulanıklığı, düzensiz kalp atması (Aritmi)

İştahsızlık, kilo kaybı, mide bulantısı.

Normalden fazla miktarda idrar yapma (Poliüri) veya idrar yapamama (Anüri), aşırı susuzluk (Polidipsi), böbrek taşı oluşması, kandaki kalsiyum yüksekliği sebebiyle böbrekte kireçlenme oluşumu (Nefrokalsinozis), kurdeşen (Ürtiker), kaşıntı, döküntü, gibi aşırı duyarlılık gösteren belirtileri vardır.

D Vitamini Ampulü Saklanması

Bu ilacı çocuklardan uzak, onların görüp, erişemeyeceği bir yerde, 30 C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayın ışıktan koruyucu ambalajda saklayınız.
" } ] }